Velo
 

Le Credit Sportif VELO pakt kop in de poule

Le Credit Sportif VELO pakt kop in de poule

Met als enig doel om flink te scoren, reisde het team uit Wateringen naar het hoge noorden om bij AMOR GS BC dit plan uit te voeren. Daarin slaagden ze. Met een eindstand van 6-2 voor Le Credit Sportif VELO haalde het team voldoende punten om te stijgen naar de gedeelde eerste plaats in de poule.

De wedstrijd startte met veel geknok bij de herendubbelpartij. Jim Middelburg en invaller David Sugiharto verloren de beide games helaas nipt via een verlenging. Simone Hermsen en Myke Halkema moesten hard werken bij de damesdubbel. Een game werd overgelaten aan de tegenstander, maar de VELO-dames wonnen uiteindelijk in drie sets.

Mooi om te zien waren vervolgens drie winst partijen in het enkelspel, waaronder de eerste winstpunten voor Simone Hermsen en David Sugiharto in dit onderdeel. Ook Fredrika Lagerstedt won in twee makkelijke sets haar enkelpartij. Ruben Kweekel verloor helaas in twee sets van de ervaren Marco de Jager.

De gemengddubbel van Myke Halkema en Ruben Kweekel ging in de eerste set nogal moeizaam, maar daarna hadden ze de smaak te pakken en pakten ze de winst in drie sets. Fredrika Lagerstedt en Jim Middelburg hadden vorige week al laten zien dat ze een goed mixkoppel vormden en ook deze week bleek dat. In twee sets werd gewonnen van het Groningse koppel. Hierdoor werd de eindstand om 6-2 voor Le Credit Sportif VELO gebracht.

Met deze winst sluit Le Credit Sportif VELO het jaar 2019 af. In het nieuwe jaar zal er op zaterdag 4 januari om 14:30 uur verder gespeeld worden met een thuiswedstrijd tegen FZ Forza BC Amersfoort in de VELO-hal. Het team uit Wateringen deelt met FZ Forza BC Amersfoort de eerste plek in de poule. Op 4 januari zal dus tussen beide teams gestreden worden om de eerste plek.

Foto is gemaakt door sportshoots.nl.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!