Velo
 

In memoriam: René Kooke

In memoriam: René Kooke

Maandag 11 november 2019 overleed René Kooke op 64-jarige leeftijd, na al lange tijd ziek te zijn geweest. Velen kenden René vanwege zijn grote betrokkenheid voor VELO Badminton. In 1972 meldde hij zich als 17-jarige aan bij VELO, met zeven jaar ervaring als jeugdspeler van het Haagse Panache. Hij speelde jarenlang competitie in de hogere teams, tot team 2, en op latere leeftijd in wat lagere bondsteams (o.a. met Henk Weijs), en velen hebben hun herinnering daaraan.

René was betrokken bij de jeugdcommissie en jeugdkampen, zoals in 1978 samen met Cock en Karin Duijvestijn, Ron Daniels, Tilly Bol, Bernadet Duyndam en Michel Hulsbosch. Hij was ook betrokken als jeugdtrainer (1998-2006), waarin hij ook de jeugdselectie onder zijn hoede had, en bij het beleid van VELO Badminton als lid van de technische commissie en als bestuurslid (1980-1985). Daarnaast was René als vader van een badmintonspelende dochter betrokken bij VELO Badminton. Hij is zelfs betrokken geweest bij de bouw van de tweede sporthal als koper van een heipaal en als “Vriend van VELO Badminton voor het leven”. Tot slot was René betrokken bij de gezelligheid van de club. Eigenlijk was René betrokken bij zo’n beetje alles.

Na een ziekte van een kleine drie jaar verliest VELO Badminton in René een bijzonder clubmens. Mede namens veel badmintonleden wensen we Carla, Marjon en Jeffrey veel sterkte toe in de komende tijd.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!