Velo
 

In memoriam Aad van der Helm

In memoriam Aad van der Helm

Afgelopen zondag kregen we het bericht van het overlijden van Aad van der Helm, hij werd 84 jaar oud. Voor heel veel mensen binnen (maar ook buiten) VELO Badminton was hij het gezicht van VELO Badminton.

Hij was 34 jaar, toen hij zich in 1968 aanmeldde bij badmintonclub VELO, toen nog spelend in een veilinghal in Kwintsheul. Met zijn flair en directheid kon hij zijn ei wel kwijt in deze club. Al bij het eerste lustrumfeest zat Aad in de organisatie. Vanaf dat jaar speelde hij ook competitie, o.a. met de toenmalige voorzitter Jan van der Knaap. In 1974, kort na de verhuizing naar de VELO-hal in Kwintsheul werd hij bestuurslid, en hij bleef dat doen tot 1983. Vanuit die rol kwam hij in allerlei commissies, zoals die van de clubtoernooien (met o.m. Pieter van Loenen). Belangrijk was zijn rol in de commissie “16 januari”, waarbij het aanstaande (tweede) landskampioenschap in 1988 werd gebruikt om VELO Badminton uit een financiële dip te halen. Belangrijk was ook zijn inbreng bij VELO Fancy Fair, waar hij vanaf 1982 gedurende vele jaren met zijn karakteristieke stem een weekend lang de hoofdrol speelde als radmaster. Ook als betrokken vader van twee talentvolle dochters Andrea en Liane was hij veel op en bij VELO te vinden.

Als recreatief speler was hij vele jaren, samen met o.a. Koos van Marrewijk en Frans van Ooijen, op de woensdagavond de vaste speler van baan 5. Zijn harde stem (Godfrieddddd…..) en gelach waren zijn handelsmerk. Na een ruim uurtje werd de strijd voortgezet aan het biljart of de klaverjastafel. Rond 1990 speelde hij nog een aantal jaar competitie, samen met o.m. Emmy Bonnet, Ab en Jeanne van Vliet en Koos Kerklaan. In 2006 legde Aad, dan 72 jaar, zijn houten racket definitief ter zijde. Daarna zagen we hem nog een aantal jaren bij wedstrijden van VELO 1, waar hij de spelers op zijn eigen wijze wist te motiveren. Kort na zijn afscheid in 2006 werd Aad geïnterviewd door ons clubblad Match Point, waar de redactie een kijkje kreeg in zijn druivenkas, een van zijn grote hobby’s .

Het bestuur van VELO Badminton wenst, mede namens de vele leden die Aad gekend hebben, zijn vrouw Toos, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie alle sterkte met dit verlies.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!