Velo
 

Franklin Telwin nieuwe hoofdcoach Le Credit Sportif VELO Badminton

Franklin Telwin nieuwe hoofdcoach Le Credit Sportif VELO Badminton

Le Credit Sportif VELO Badminton heeft voor volgend jaar een nieuwe hoofdcoach voor het eredivisie team, Franklin Telwin. Telwin is al 14 jaar onderdeel van de club en vervulde vorig jaar de rol als assistent coach van het eredivisie team. Vanaf komend seizoen, zal hij Paul de Graaf vervangen op de functie van hoofdcoach. Hij zal daarbij geassisteerd worden door de ervaren coaches Rikkert Suijkerland en Edward van der Heuvel. Beide zijn al eerder betrokken geweest bij het eredivisieteam in de rollen van hoofdcoaches en assistent coaches. Telwin volgt hiermee de voetstappen van zijn vader die in 1985 en 1986 hoofdcoach was van het eerste team van VELO. Daarnaast zal Marleen Kuipers komend seizoen de rol als team manager vervullen en vervangt hierbij Rikkert Suijkerland. Hiermee heeft het team een geheel nieuwe staf voor komend seizoen.

“Het bestuur is erg blij met de aanstelling van Franklin Telwin als hoofdcoach van het eredivisieteam en wij hebben veel vertrouwen in hem. Als clubman heeft hij het vertrouwen opgebouwd bij de spelersgroepen en het bestuur en daarom zijn wij blij dat deze rol ingevuld is met een clubman zoals Franklin.” Citaat Cock Diemel – Voorzitter Le Credit Sportif VELO

Door het huidige COVID-19 virus is het nog niet bekend hoe aankomend competitie seizoen 2020/2021 eruit zal gaan zien en wanneer deze zal starten. Desondanks, is er wel duidelijk dat na vorig seizoen vijf nieuwe spelers aangetrokken te hebben, het huidige team intact blijft voor komend seizoen.

Het eredivisie team voor competitie seizoen 2020/2021 zal bestaan uit Myke Halkema, Simone Hermsen, Ruben Kweekel, Frederika Lagerstedt, Milou Lugters, Jim Middelburg, Russell Muns en Dion Rovers. Halkema, Middelburg, en Muns zijn al jaren spelers van dit eredivisie team en zijn ook dit seizoen hun club trouw gebleven. Hermsen, Kweekel, Lagerstedt en Lugters zullen dit jaar hun tweede seizoen in gaan voor Le Credit Sportif VELO. Daarnaast is Dion Rovers doorgeschoven vanuit het eerste divisie team van de club. Vorig jaar is Rovers overgekomen vanuit het Limburgse Roosterse en heeft afgelopen seizoen al vele wedstrijden meegespeeld in het eredivisie team.

Met de nieuwe hoofdcoach en dit team zal Le Credit Sportif VELO dit jaar vechten voor hun eerst gestelde doel, namelijk een plek in de kampioenspoule van competitie seizoen 2020/2021 na een matig afgelopen seizoen.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!