Velo
 

Even voorstellen: team 1-speler Russell Muns

Even voorstellen: team 1-speler Russell Muns

Dit seizoen 2019/2020 is een aantal nieuwe spelers aan het eerste team van Le Credit Sportif VELO toegevoegd. De een wat bekender dan de ander, maar we willen ze graag even aan jullie voorstellen. De komende dagen in aanloop naar de kick-off van de Eredivisie op zaterdag 7 september, komt er elke dag een speler of trainer van team 1 aan het woord waarbij ze zichzelf voorstellen. Vandaag is het de beurt aan: Russell Muns.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Russell, 25 jaar en opgegroeid in een familie met een badminton/sport hart. Mijn broer (28) en opa (80!) zijn op dit moment nog steeds actief en mijn moeder heeft vroeger zelf op hoog niveau gespeeld. Zij komen allen bijna elke wedstrijd kijken!

Naast badmintonnen ben ik System Install Engineer bij ASML. Hoewel mijn passie in de luchtvaart ligt, kan ik in deze functie mijn passie voor reizen en complexe technologie goed combineren.

2. Ooit heb je VELO verlaten om naar Duitsland te gaan. Hoe kijk je daar op terug en welke ervaringen neem je mee waar jij en/of je teamgenoten wat aan hebben komend seizoen?

In het begin heb ik erg getwijfeld of ik de keuze zou maken, maar dankzij bepaalde mensen om mij heen die mij hebben gesteund kijk met trots terug op twee mooie jaren in de hoogste divisie in Duitsland.  Ik kwam te spelen tegen de top van Europa en dat geeft een enorme kick!

De entourage in Duitsland is anders dan in Nederland. Mensen komen naar badminton kijken om elkaar te ontmoeten. De tribunes zitten vol en er is eten en drinken in overvloed. Dat maakt de sfeer erg gezellig!

Als belangrijkste ervaring zou ik willen meenemen dat het niet uit maakt hoever je moet reizen, waar je vandaan komt, of dat je wint of verliest. Uiteindelijk maken alle kleine beetjes extra moeite van het individu het verschil om uiteindelijk gezamenlijk een sterker team te worden.

3. Hoe ben je bij VELO Badminton terecht gekomen en wat is je band met VELO Badminton?

Ik ben begonnen met badminton bij BC Orbiton in Leidschendam. Uiteindelijk ben ik bij VELO gekomen in de derde divisie. Ik denk dat het veel zegt over de vereniging dat de meeste van mijn toenmalige teamgenoten nog steeds actief zijn in de vereniging.

VELO Badminton heeft een hele open sfeer waarbij het niet uit maakt in welk team je speelt. Iedereen speelt met iedereen (inclusief het eerste team).

4. Wat verwacht je van komend seizoen?

Persoonlijk hoop ik met veel plezier, motivatie en toewijding een positieve toevoeging voor het team te kunnen zijn. Resultaten komen dan vanzelf.

5. Hoe zie jij VELO Badminton voor je?

VELO Badminton heeft iets unieks tijdens thuiswedstrijden van het eerste. Trouwe supporters die het een speciale ervaring maken om voor te spelen.

Ook als ik terug denk aan mooie finales die ik heb gespeeld met VELO dan krijg ik daar alleen maar kippenvel van!

6. Wat zijn we vergeten te vragen en wat moeten alle leden van VELO Badminton van jou weten?

Best verslaafd aan snoep

Russell is de tweede van rechts boven.

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!