Velo
 

Even voorstellen: team 1-speelster Simone Hermsen

Even voorstellen: team 1-speelster Simone Hermsen

Dit seizoen 2019/2020 is een aantal nieuwe spelers aan het eerste team van Le Credit Sportif VELO toegevoegd. De een wat bekender dan de ander, maar we willen ze graag even aan jullie voorstellen. De komende dagen in aanloop naar de kick-off van de Eredivisie op zaterdag 7 september, komt er elke dag een speler of trainer van team 1 aan het woord waarbij ze zichzelf voorstellen. Vandaag is het de beurt aan: Simone Hermsen.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Simone Hermsen, ik ben 23 jaar, en heb nu een jaar geleden mijn Master in Oncology afgerond aan de VU in Amsterdam. Ik werk sindsdien fulltime bij SMS-oncology, een bedrijf dat zich focust op de ontwikkeling en uitvoering van klinische studies voor kankerpatiënten. Ik werk hier nu als Clinical Research Associate, een functie waarbij ik o.a. visites heb bij ziekenhuizen waar onze trials worden uitgevoerd. Hier check ik patiënten data, tumormetingen en bijwerkingen en heb ik gesprekken met artsen, studiecoördinatoren en data managers.

2. Na een zeer succesvol seizoen in de eerste divisie ben je met grote ambitie naar VELO gekomen, maar nu zit je helaas met een blessure. Hoe is het nu met je? 

Mijn achillespees volledig af te scheuren in Indonesië was natuurlijk een enorme domper op afgelopen seizoen. Na een operatie, 6 weken gips en daarna heel veel sport fysio afspraken, behandelingen, oefeningen bij mijn privé trainer Eric Martherus, en zeer pijnlijke bindweefselmassages gaat het nu gelukkig steeds beter. Ik kan weer een splitstep maken en merk nu elke week wel progressie. Wanneer ik weer kan spelen durf ik op dit moment nog niet te zeggen, maar ik ga er alles aandoen om zo snel mogelijk weer op de baan te kunnen staan bij VELO!  

3. Hoe ben je bij VELO Badminton terecht gekomen en wat is je band met VELO Badminton?

Afgelopen seizoen kwam ik uit voor BC Duinwijck in de eerste divisie, hier wist ik al mijn singles te winnen en zodoende dat ik op zoek was naar meer uitdaging. Ik ben toen benaderd door VELO Badminton en de gesprekken die daaruit volgde heb ik als heel positief ervaren. Wat mij de doorslag heeft gegeven om voor VELO Badminton te kiezen is een super gemotiveerde en hechte club, waar iedereen ook echt komt trainen.

4. Wat verwacht je van komend seizoen?

Zoals jullie weten is het team, naast de vaste spelers Jim en Myke, heel erg vernieuwd. Ik kijk heel erg uit om met elkaar een band om te bouwen, samen te trainen en van daaruit goede prestaties neer te zetten. Voor mij gaan die twee altijd samen, hoe beter de klik met elkaar is hoe beter je met elkaar kunt presteren.

5. Hoe zie jij VELO Badminton voor je?

Als een hele gezellige club waarbij iedereen elkaar support & waarbij ik het heel leuk vind om te kunnen zeggen dat ik daar deel van uitmaak.

6. Wat zijn we vergeten te vragen en wat moeten alle leden van VELO Badminton van jou weten?

Ik ben een foodie dus je zult me regelmatig spotten met een tas vol met eetbakjes 😉LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!