Velo
 

Even voorstellen: team 1-speelster Fredrika Lagerstedt

Even voorstellen: team 1-speelster Fredrika Lagerstedt

Dit seizoen 2019/2020 is een aantal nieuwe spelers aan het eerste team van Le Credit Sportif VELO toegevoegd. De een wat bekender dan de ander, maar we willen ze graag even aan jullie voorstellen. De komende dagen in aanloop naar de kick-off van de Eredivisie op zaterdag 7 september, komt er elke dag een speler of trainer van team 1 aan het woord waarbij ze zichzelf voorstellen. Vandaag is het de beurt aan: Fredrika Lagerstedt.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben een spontaan, vrolijk en competitie ingericht persoon. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en ik ben best sociaal maar heb ook geen probleem om in de achtergrond rustig mee te luisteren.

2. Je roots liggen in Zweden toch? Waarom ben je naar Nederland gekomen en hoe vind je het hier?

Ik kom orspurngelijk vanuit Göteborg, voor degene die het niet weet is Göteborg de tweede grootste stad in Zweden na Stockholm met zo’n 600.000 bewoners. In de zomer van 2015 ben ik bij de business school in Göteborg binnen het gebied van economie en business afgestudeerd. Kort erna verhuisde ik naar Dusseldolf waar ik mijn Nederlandse vriend heb leren kennen. Het ging best wel snel, dus later in hetzelfde jaar woonde ik in Breda. Ik had een job in Rotterdam gevonden waar ik 2 jaar werkte. Na veel taal lessen en awkward moments die je hebt als je een taal proberen te leren, kon ik uiteindelijk een baan in Breda krijgen. Sinds 2017 werk ik als business controller bij EG group waarmee ik zeer tevreden ben.

3. Hoe ben je bij VELO Badminton terecht gekomen en wat is je band met VELO Badminton?

Ik was benarder door trainer assistent Franklin en er waren meer voordelen bij Velo dan bij mijn vorige Club RBC in Roosteren. Velo ligt dichterbij mijn huis, de training tijden kwamen qua planning beter uit en de club heeft een zeer goed indruk gegeven toen ik ging proefspelen.

4. Wat verwacht je van komend seizoen?

Een leuk spirit in het team met veel positive energie en veel leuke wedstrijden. Persoonlijk wil ik beter resultaat dan vorig jaar halen.

5. Hoe zie jij VELO Badminton voor je?

Een leuk sfeer tijdens de trainingen, maar toch best wel serieus met goed focus om steeds beter te kunnen worden. Leden die altijd voorbereid staan om te coachen of alleen maar een leuke pratenje te maken.

6. Wat zijn we vergeten te vragen en wat moeten alle leden van VELO Badminton van jou weten?

Toen ik eerst bij mijn Moederclub in Prinsenbeek ging spelen in 2016 ( de zwaluwen) maakte ik een deel uit een team die in hoofdklasse speelde, ik wilde gewoon badminton spelen… Pas toen kreeg ik meer smaak van badminton en ging ervoor, meer fanatiek dan ooit… Niemand had verwacht (ik zelf niet) dat ik 1,5 jaar later bij de eredivisie kick off op de baan zouden staan.LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!