Velo
 

Eindelijk weer eens andere tegenstanders en ook weer mooie resultaten voor onze VELO-jeugd

Eindelijk weer eens andere tegenstanders en ook weer mooie resultaten voor onze VELO-jeugd

Afgelopen jaar kon er helaas bijzonder weinig badminton worden gespeeld en al helemaal niet in toernooi- of competitieverband. Toen begin van de zomer weer ruimte ontstond om in de hal te trainen en te spelen, kwamen er al snel ideeën op om nog iets met andere verenigingen te organiseren.

De eerste keer was op 3 juli. Toen heeft Heidi de Graaf (JeugdTC en moeder van Jason) een leuke onderlinge wedstrijd geregeld met BC Mix. Dat werd een spannende pot die VELO uiteindelijk met 5-3 won en het waren mooie wedstrijden. Het was de eerste keer weer dat ouders en spelers van verschillende verenigingen elkaar weer eens troffen in de sporthal. En dat was dus ook erg gezellig en er waren veel bijpraatmomenten. En iedereen keek met verbazing naar elkaars kinderen, want in anderhalf jaar elkaar niet zien, was er veel veranderd (groter, langer, zware stemmen e.d.).

En op 11 juli was er zelfs nog een heus jeugdtoernooi. TSF Barendrecht organiseerde een RJC Teamtoernooi waaraan verschillende verenigingen uit de regio deelnamen en VELO met 3 jeugdteams. Ook hier nam Heidi vanuit VELO de leiding en met enkele spelers vanuit Schipluiden lukte het dus om 3 teams in te schrijven. Het toernooi begon om 9 uur en eindigde rond 2 uur ’s middags en TSF had het top geregeld! Er waren geen kosten verbonden aan het toernooi en TSF leverde zelfs de shuttles. Onze teams deden het prima. In het 1e  team speelden Chanel, Tess, Senna, Rifqi en Sander. In het 2e  team speelden Daniel, Jason, Boris en Menno en in team 3 speelden Rody, Daan en Armand vanuit Velo mee. TSF vroeg aan de deelnemende clubs om dit voorbeeld te volgen en ook dergelijke toernooien te organiseren.

Afgelopen weekend was er zelfs weer een ouderwets RJC toernooi bij DKC. Hieraan deden Daan, Jason, Dianthe, Rody, Daniël, Sasha, Boris, Chanel, Tess en Sander mee. Het aantal inschrijvingen was wat beperkt, maar daardoor konden er ook veel wedstrijden worden gespeeld. De wedstrijdleiding van DKC vertelde aan het einde van de dag dat ze onder de indruk waren van het niveau van de wedstrijden. Het was immers een hele tijd geleden dat wedstrijden buiten de clubs konden worden gespeeld. Onze VELO- jeugd had een heerlijke dag samen (zie foto) en er zijn veel prijzen gewonnen.

Voor de ouders was het weer een lange zit (van 10 tot 8 uur), maar het was mooi weer en bij DKC kan je ook nog prima even buiten zitten.Het eerstvolgende RJC toernooi is bij BC Mix in Naaldwijk of een JM toernooi in Amersfoort. Hopelijk zien we jullie daar weer.

Groeten van Heidi, Yvette en Coen (JeugdTC) en top dat jullie allemaal hebben meegedaan!!

 

 LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!