Velo
 

Eigen Jeugdtoernooi VELO

Eigen Jeugdtoernooi VELO

De jeugdcompetitie ligt helaas (weer) plat door de tweede Coronagolf. Gelukkig kan de jeugd nog wel trainen. Maar van alleen trainen word je ook niet beter. Dus heeft VELO op zaterdag 28 november een eigen jeugdtoernooi georganiseerd. Hieraan namen bijna 30 jeugdleden deel, voor een deel zelfs jeugdleden die nog niet eerder een toernooi hadden gespeeld zoals Daan, Quinten en Jayson. En dat is al een compliment waard!

Eigenlijk waren het twee toernooien ineen. Een toernooi van de selectiespelers aan de ene kant en van de andere jeugdspelers aan de andere. En hoe mooi is het dan om te zien dat alle trainers ook even kwamen kijken: Henk, Dennis en Esther en Edward. En ook nog dat Marleen en Emma vanuit de jeugd kwamen helpen.

Het toernooi bestond uit een eerste ronde, een pauze en een tweede ronde. Het was een dubbeltoernooi en je werd ingedeeld in een poule en speelde dan steeds met iemand anders een dubbel. De eerste ronde was voor sommigen wel even wennen, de niveaus waren best verschillend en dat was ook precies de bedoeling van de eerste ronde. Menno, Yvette en Dianthe speelden zo tegen sterke spelers en ze deden hun best om zo veel mogelijk tegenstand te bieden. Flinke rode koppies dus na de eerste ronde!

In de pauze werden de resultaten uit de eerste ronde verwerkt tot nieuwe poules voor de tweede ronde. Omdat het bijna Sinterklaas is, had de organisatie allerlei lekkers verzorgd en dat wilde er na de eerste ronde wel in. En iedereen was al gewaarschuwd: de tweede ronde is bij dergelijke toernooien altijd zwaarder dan de eerste, want je speelt in de tweede ronde vooral tegen spelers van jouw eigen niveau. En het was voor de jongere spelers ook best lang allemaal. Waar normaal 1,5 uur wordt getraind, speelden we nu van half 2 tot bijna 5 uur. Dus wat drinken en taart/cake en strooigoed waren zeker welkom. De tweede ronde startte dus met de sterkste spelers uit de eerste ronde in de poules 1.

Uiteindelijk werd er in 6 poules gespeeld en kreeg iedere poulewinnaar een leuke prijs, Daar had Chantal voor gezorgd. En de winnaars waren:

Jeugdselectiespelers Overige jeugdspelers
Poule 1 Poule 2 Poule 3 Poule 1 Poule 2 Poule 3
Mees Jansen Daniel Lawa Jason de Graaf Fenna Kester Chayim Smagge Daan Meekels

Iedereen vond het een leuk toernooi en velen waren blij dat er weer een toernooitje kon worden gespeeld. En op de vraag ‘doen jullie weer mee als we in december of januari weer zo’n toernooitje organiseren’?, kwam vanuit van iedereen een dikke JA. Dus dat gaan we nog een keer doen, want helaas zijn we nog niet van Corona af.

Coen wilde nog een grapje uithalen door bij de winnaar van de selectiespelers iemand anders te noemen dan Mees en hij noemde Rifqi. Dat was niet zo handig van Coen, hij had beter Eline kunnen noemen. Maar Rifqi was wel tweede geworden in poule 1!

                   

Graag tot de volgende keer! En fijn dat jullie er allemaal waren.

Hartelijke groet van Heidi, Chantal en CoenLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!