Velo
 

Dubbel verlies voor VELO Badminton in dubbelweekend

Dubbel verlies voor VELO Badminton in dubbelweekend

Na de zwaarbevochten zaterdagavond in Haarlem, waar 6-2 werd verloren van Duinwijck, mochten de Wateringers zondagmiddag aantreden tegen AviAir Almere. Om 14:00 uur begon de wedstrijd in de VELO-hal, waarbij de wedstrijden ook online gevolgd konden worden via de livestreams. Na drie uur stond ook zondagmiddag helaas een 2-6 verlies op het scorebord.

Heren Nick Fransman en Russell Muns speelden de dubbel tegen Timo van Stoffelen en oud VELO-speler Alex Vlaar. Met aanvallend spel trokken Nick en Russell de wedstrijd van meet af aan naar zich toe en gaven deze niet meer uit handen. Een overwinning in twee sets was een feit. De dames Myke Halkema en Milou Lugters hadden het een stuk lastiger tegen Cheryl Seinen en Kirsten de Wit. Ze kwamen in de eerste set nog knap terug en wisten een verlenging eruit te halen, maar helaas waren de dames van Almere te sterk en wonnen zij in twee sets.

VELO-speler Dion Rovers mocht singelen tegen Sebastiaan Li. De lange rally’s maakten het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Sebastiaan was net te sterk voor Dion en won deze wedstrijd. Na Dion begon Nick Fransman aan zijn singel tegen Dennis Koppen. De eerste set bleef Dennis lang bij, maar kon Nick het op het einde toch net over de streep trekken. De tweede set ging daarna een stuk eenvoudiger naar Nick. Bij de dames speelde Hanna Couwenhoven tegen Ieva Pope. Hannah wist niet onder het krachtige spel van Ieva uit te komen, waardoor Ieva de wedstrijd in twee sets won. De andere damessingel ging tussen VELO-speelster Fredrika Lagerstedt en Almere-speelster Diede Odijk. Fredrika streed voor wat ze waard was, maar toen Diede eenmaal op gang was gekomen, was ze niet meer te stoppen. Ook deze damessingel ging naar Almere.

De gemengddubbels waren uiteraard ook vandaag weer het slotstuk. Jim en Myke speelden tegen Alex Vlaar en Cheryl Seinen. Helaas kwamen Jim en Myke in beide sets net te kort, waardoor de winst naar Almere ging. Op de andere baan waren Russell en Milou bezig tegen Dion van Wijlick en Kirsten de Wit. Zij waren aan elkaar gewaagd en maakten er een ware knokpartij van met onder andere een aantal duiken van Dion. Russell en Milou kwamen er in de derde set niet meer doorheen en daarmee was die derde set een redelijk eenvoudige overwinning voor Almere. Dit bracht de eindstand op een 2-6 verlies, net als zaterdagavond.

De volgende wedstrijd in de kampioenspoule speelt VELO Badminton in de eigen VELO-hal tegen BC Drop Shot op zaterdagavond 15 januari om 19:00 uur.

 



LID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!