Velo
 

Column door OMNI-voorzitter: Westlandse Sportprijzen

Column door OMNI-voorzitter: Westlandse Sportprijzen

Vorige week dinsdag vond de uitreiking plaats van de Westlandse Sportprijzen. Net als afgelopen jaar was als locatie gekozen voor het Westlandse theater de Naald. Meer dan 500 belangstellenden waren afgekomen op dit evenement. Onder de aanwezigen bevonden zich uiteraard heel veel sporters, vaak vergezeld van hun ouders. Ook veel bestuurders, trainers en vrijwilligers, actief in een van de vele verenigingen die het Westland rijk is, hebben de weg naar de Naald weten te vinden. Verschillende categorieën sporters werden onderscheiden.

De kern Wateringen en VELO waren rijk vertegenwoordigd bij de genomineerden. Het team van VELO Badminton was wederom genomineerd als Sportploeg van het jaar. Gezien het binnenhalen van het landskampioenschap en de nationale beker wekt dat ook geen verwondering. Helaas ging de titel dit jaar naar een ander team (Elite en Beloften van de wielervereniging Westland Wil Vooruit).

Zara Steentjes, lid van de gymnastiek en turnvereniging DEVONA, is verkozen tot sporttalent van het jaar. Zara plaatste ze zich voor drie toestelfinales op het NK Junioren: brug, vloer en sprong. Zowel op de onderdelen sprong en vloer won ze zilver en op het onderdeel brug pakte ze de bronzen medaille. De tennisster Kiki Bertens is verkozen tot Sportvrouw van het jaar. Ze bracht het tot de halve finale van het toernooi op Roland Garros en klom daarmee op tot de 21ste plaats op de wereldranglijst.

Martijn van IJzendoorn, ooit begonnen bij VELO Dammen, was genomineerd voor de categorie Sportman van het jaar. Martijn heeft de eervolle titel “Internationaal Grootmeester” weten te behalen en wist zijn titel “wereldkampioen bij de junioren” te prolongeren. Helaas voor Martijn ging de titel naar de snowboarder Glenn de Blois.

Bij de genomineerden voor Sportcoach was VELO met maar liefst twee coaches (Wim Roosenburg en Ciraar Slaats) vertegenwoordigd. Wim Roosenburg is coach van VELO Volleybal Heren 1 en promoveerde vorig jaar met dit team naar de eerste divisie. Voor het eerst is het Westland met een volleybalteam op dit tweede niveau van Nederland vertegenwoordigd. Ciraar Slaats is coach van VELO Badminton team 1. Onder zijn leiding heeft VELO Badminton maar liefst zes keer de Nationale titel behaald en vorig jaar ook de Nationale Beker. Met een dergelijke erelijst is het niet verwonderlijk dat Ciraar verkozen is tot Sportcoach van het jaar. Ciraar, van harte gefeliciteerd!

Gerard van Meurs
voorzitter.omni@velo.nlLID WORDEN

Spreekt VELO Badminton je aan?
Je kunt het hele jaar door lid worden!